Društvo

Kancelarija za brze odgovore opravdala poverenje. Građani uputili veliki broj pitanja već prve nedelje

U Kancelariji za brze odgovore koja je pre samo nedelju dana otvorena u Nišu, telefoni neprestano zvone. Građane uglavnom zanimaju komunalni problemi. Zaposleni kažu da su samo prvog dana po otvaranju imali oko 40 poziva. Većina je dobila odgovor istog dana.

 

“Građani se javljaju i telefonom, dolaze i lično. Ono što je dobro saradnja sa gradskim službama je dobra pa odgovori stižu istog dana. Zahvaljujući Kancelariji i komunikacija između gradskih javnih službi i Nišlija je poboljšana”, kažu u Kancelariji.

Pitanja građana prevazišla gradske okvire. Ima i onih pitanja koja se odnose na katastar, EPS, zovu i iz drugih opština. U vreme dok je ekipa Niških Vesti bila u Kancelariji, pitanje je stiglo i iz Nemačke. Ljude je zanimala lokacija pored pijace.

“Javlja se i veliki broj osoba sa ivaliditetom, uglavnom pitaju za parking mesta. Veliki broj pitanja bio je i za javno gradsko osvetljenje, autobuske linije, ali i neasfaltirane ulice i neuređene kvartove”, ističu.

Svaki poziv se evidentira. Zabeleženo je i vreme kada je kancelarija prosledila pitanje, a kada dala odgovor. Građani, kažu u Kancelariji i zovu telefonom, ali i dođu.

Foto: V.M.

Da podsetimo Kancelarija za brze odgovore nalazi se u zgradi Narodnog univerziteta na Trgu kralja Milana br. 8. Građani u njoj mogu lično, telefonom ili mejlom prijavljivati probleme za čije rešavanje smatraju da je nadležna gradska uprava, javno komunalna preduzeća ili ustanove, i u najkraćem mogućem roku dobiju kompetentne odgovore nadležnih službi. Takođe mogu i da zatraže sve informacije vezane za funkcionisanje grada.

Foto: V.M.

Nišlije koje žele da se informišu lično mogu da dođu u kancelariju radnim danima od 7.30 do 19.30 sati, a komunikacija je moguća i telefonom na brojeve 018 4555000, 018 4555001 i 018 4555002 kao i mejlom brzi.odgovori@gu.ni.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com