Društvo

POMOZITE da Andrija preživi

Nišlija Andrija Stanišić koji ima samo četrnaest godina boluje od kongenitalnog deformiteta kičmenog stuba, da preživi potrebna su sredstva za operaciju.

Ovaj hrabar dečak iz Niša je do sada imao čak šest operacija – tri operacije kičmenog stuba i tri vezane za dvanaestopalačno crevo. Kako bi se njegovo stanje poboljšalo, neophodna je korekcija deformiteta kičme i ekspanzija grudnog koša pomoću posebnog implantanta. Porodica malog Andrije nema finansijske mogućnosti da plati intervenciju koja je potrebna, te apeluju na sve dobre i humane ljude da pomognu njihovom detetu.

Andrija Stanisic je bio spreman za operaciju još krajem 2016. Međutim, tada je doživeo anafilaktični šok, generalizovanu reakciju preosetljivosti, hipersenzitivnu alergiju;
ona je nagla, često smrtonosna i nastaje posle primene parenteralnih lekova. Izvršena je RENIMACIJA u Niškom kliničkom centru, nakon čega je bio upućen na oporavak u Tursku.
Ugovorena nova, ali što brža hirurška intervencija, jer mu nepravilan položaj kičme ugrožava i pluća, i srce, i sve grudne organe.

Ovaj mališan pravi je borac, veoma je uporan i voli da pobeđuje. Zato je i siguran da će uz pomoć dobrih ljudi uspeti da pobedi i ovaj put, kažu u Fondaciji Budi human.

Andrija ide u osnovnu školu, odličan je učenik, i obožava sve vezano za istoriju. Ima jako puno drugara koji su mu velika podrška. Kao i svaki dečak voli da igra igrice na kompjuteru, ali pored toga on je sjajan i u jednoj ozbiljnoj igri – šahu.

Da pomogneš Andriji upiši 186 i pošalji SMS na 3030!

Takođe, Andriji možeš pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj na našem sajtu.

Uplati na račune:
Dinarski: 160-449124-34
Devizni: 00-540-0001639.2
IBAN broj: RS35160005400001639203
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Naše malo Andriji može da promeni život!

Foto: Budi human

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com