HronikaRegion

Pod kontrolom požar u Zaplanju (VIDEO)

Požar izmedju sela Miljkovca i Krastavča, koji se juče popodne spustio do regionalnog puta Niš-Babušnica vatrogasci su tokom noći uspeli da lokalizuju.

Ekipe vatrogasaca i dalje su na terenu jer jak vetar koji duva u Zaplanju iznova raspaljuje vatru.

Foto: B. Lj.

Sa vatrom se danas bori 13 vatrogasaca, uz pomoć jedne cisterne i četiri terenska vozila. Požar je primećen juče oko osam časova, na mestu zvanom “Čuka” pored šumskog puta koji vodi od Miljkovca do Krastavča. U toku dana vatra se proširila na brdo pored regionalnog puta, ispred samog ulaza u Donji Dušnik i nova žarišta se danas pojavljuju upravo na tom mestu.

Bezbednost saobraćaja na putu Krastavče-Donji Dušnik gde je vatra gorela duž oko 700 metara puta, više nije ugrožena, ali se na kolovozu mogu videti ostaci ugljenisanih stabala.

Foto: B. Lj.

Procenjuje se da je vatra zahvatila oko 10 hektara šume i niskog rastinja.

Predsednica opštine Gadžin Han Marija Cvetković apelovala je na sve meštane da ne pale vatru na otvorenom prostoru i da ukoliko već moraju to da čine, potpuno ugase vatru pre nego što se udalje.

Požar stigao do puta Niš-Babušnica, žar pada na kolovoz

Požar stigao do puta Niš-Babušnica, žar pada na kolovoz

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com