HronikaRegion

Požar stigao do puta Niš-Babušnica, žar pada na kolovoz

Požar koji je jutros zahvatio podnožje Suve planine, izmedju sela Miljkovca i Krastavča, u toku večeri proširo se na šumu pored regionalnog puta Niš-Babušnica.

Prema svedočenju meštana, oko 700 metara puta je trenutno tik pored vatre i na kolovoz padaju zapaljene grane i žar.

Zamenik predsednika Skupštine Gadžin Han Damir Stojanović je rekao da je zbog požara donekle ugrožena bezbednost saobraćaja na putu izmedju Krastavča i Donjeg Dušnika.

“Vozila prolaze, ali nisam video da tu neko reguliše saobraćaj”, izjavio je Stojanović.

On je rekao da se požar širi velikom brzinom zbog vetra koji duva i trenutno je područje zahvaćeno vatrom prečnika oko jedan kilometar.

Foto: Damir Stojanović

“Požar se širi i ka Miljkovcu i ka Krastavču i linija požara sada je udaljena kilometar i po od prvih kuća u Krastavču”, izjavio je Stojanović.

Prema njegovim rečima, očekuje se da vatrogasci već u svitanje nastave da gase požar.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da je požar u podnožju Suve planine danas gasilo 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila.

U požaru koji je sredinom septembra zahvatio sam vrh Suve planine i koji je buktao nedelju dana izgorelo je 750 hektara trave i niskog rastinja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com