Društvo

Počinje prijavljivanje boraca za komunalne popuste

Gradska većnica Tijana Djordjević Ilić izjavila je da će učesnici ratova 90-tih godina, koji žive na području grada Niša moći će od 1. aprila da se prijavljuju za odobravanje popusta prilikom plaćanja komunalnih računa.

Ona je podsetila da je na sednici Skupštine grada nedavno doneta odluka da se popust odobri porodicama boraca, a ovih dana definisani su kriterijumi za odobravanje popusta i dokumentacija koju te porodice treba da dostave.

“Učesnici ratova biraće dva od tri omunalna računa koja će plaćati sa popustom. S obzirom na visinu računa za grejanje, siguro će se najveći broj gradjana odlučiti da sa popustom plaća račun prema Toplani i još račun za vodu ili za odnošenje smeća. Učesnici ratova koji žive na seoskom području i nemaju daljinsko grejanje dobiće popust za plaćanje računa za vodu i za odnošenje smeća”, rekla je Djordjević Ilić.

Ona je dodala da će popust zavisiti od visine prihoda učesnika ratova i njihovih porodica.

“Porodice čiji ukupni mesečni prihodi ne premašuju 26.000 dinara dobiće popust od 45 odsto, porodice čiji su prihodi do 37.000 dinara imaće popust od 30 odsto, a one porodice koje mesečno imaju na rasplaganju od 37.000 do 71.000 dinara dobiće popust od pet odsto”, kazala je Djordjević Ilić.

Učesnici ratova će zahteve za odobravanje popusta sa potrebnom dokumentacijom predavati uslužnim centrima u opštinama i gradskom uslužnom centru, a uslužni centri će zahteve proslediti Centru za socijalni rad na dalju obradu i donošenje rešenja.

Djordjević Ilić je dodala da će popusti učesnicima ratova javno-komunalnim preduzećima biti refundirani iz gradske kase.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com