Društvo

Borci dobili prvenstvo kod lečenja

Učesnici ratova 90-tih imaće ubuduće prioritet prilikom lečenja u zdravstvenim ustanovama u Nišu zahvaljujući sporazumu koji su danas potpisali gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktori zdravstvenih ustanova u Nišu.

Bulatović je rekao da će učesnici ratova u Centru za socijalni rad u Nišu dobiti kartice sa koje će im obezbediti brži pristup svim zdravstvenim uslugama u ustanovama na području grada.

On je dodao da je sporazum koji je danas potpisan još jedna u nizu podrški koju grad daje borcima.

„Oni već dobijaju pomoć preko Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i oslobadjanja plaćanja komunalnih usluga. Potrodućemo se da u narednom periodu ustanovimo nove vidove podrške ovoj kategoriji gradjana Niša“, istakao je Bulatović.

Prema Bulatovićevim rečima današnji sporazum potpisan je na inicijativu Udruženja boraca, ali je i stav grada da treba da postoji povećana briga o ljudima koji su na poziv svoje države otišli da je brane.

Predsednik udruženja boraca „Oko sokolovo“ Dejan Veličković izjavio je da su se borci posle dosta vremena izborili da dobiju prioritet u zdravstvenim ustanovama.

On je rekao da će Niš jedini grad u Srbiji u kome je postignut dogovor da učesnici ratova odlaze na preglede bez čekanja i zakazivanja.

Direktor Instituta za javno zdravlje Niš Miodrag Stojanović rekao je da se dešavalo u prošlosti da se borcima počast odaje posthumno i naveo primer čuvenog borca Dragutina Matića iz Kaletinca čija je fotografija „Oko sokolovo“ obišla svet, a on je do kraja života živeo kao zemljoradnik. Stojanović je rekao da je Institut za javno zdravlje prepoznao problem lečenja učesnika ratova i odazvao se pozivu za potpisivanje sporazuma.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com