Magazin

Počeo 13. KIDS FEST u bioskopu Vilin grad

Dečiji filmski festival KIDS FEST, koji se ove godine održava pod sloganom “Pod filmskim kišobranom”, biće održan po trinaesti put u bioskopu Vilin Grad od 1. do 7. novembra.

Najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da pogledaju 16 novih filmova – sedam animiranih, sedam igranih i dva dokumentarna filma, od kojih će većina biti premijerno prikazana na ovom festivalu. Ove godine na KIDS FEST-u nas očekuje jedno pravo filmsko putovanje – od severa Finske, do dalekog Meksika.

Mali heroiji su svuda oko nas, a to je dokazao i Bamzi, najjači meda na svetu u filmu “Bamzi i veštičina ćerka”. Iz Meksika nam stiže film “Čudesna sudbina kamenog dečaka”, i donosi priču o dečaku koji je bio ljut na život i zbog toga se skamenio. Avanture malog traktora Fergija se nastavljaju u novom nastavku filma “Mali traktor Fergi 2”.

Pored dobro poznatog “Malog šefa”, koji je osvojio srca širom sveta, najmlađa publika će imati priliku da pogleda filmove “Družina iz džungle”, priču o pingvinu Morisu koji samo izgleda kao pingvin, ali je u stvari pravi tigar iznutra. Moris je i majstor Kung Fua, pa će zajedno sa svojim prijateljima pokušati da spasi džunglu od zle koale i njene vojske babuna.

“Vau Vau Zvezda” je film koji govori o tome koliko je bitno da u životu radiš ono što voliš i da uvek pratiš svoje snove. “U šumi Haki Baki” miševi Klaus Penjač, Morten, Drvenko i Mister Zec pokušavaju da naprave red i objasne ježu Horasu da svi mogu da žive zajedno, i u slozi.

Lego kockice su jedna od najzaniljivijih i najkreativniji igračaka u poslednjih nekoliko decenija, tako da će film “Lego Ninjago” sa mladim Lojdom, koji se sa sa svojim prijateljima bori za slobodu Ninjago grada, sigurno oduševiti najmlađu publiku.

Kao i prethodne godine, u okviru KIDS FEST-a tinejdžeri će moći da pogledaju najaktuelnije filmove namenjene njihovom uzrastu – “Kingsman: Zlatni krug”, “Dnevnik Šonjavka: Dugo putovanje”, “Izgubljeno nađeno”, “Laste i Amazonci”, “Sagu o šumi” i “Priču o jezeru”.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u su ostale iste kao i prethodnih godina, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za grupne posete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com