KulturaZabava

18. KIDS FEST od 16. do 23. oktobra u bioskopima Vilin Grad i Cine Grand Delta Planet

DESET PREMIJERA FILMSKIH DEČIJIH OSTVARENJA, REPRIZE NAJNOVIJIH DIZNIJEVIH ANIMACIJA

Od 16. do 23. oktobra, osamnaestu godinu za redom održaće se dečiji filmski festival KIDS FEST u okviru čijeg programa će biti prikazano ukupno 15 naslova različitih kinematografija među kojima su animirana, igrana i dokumentarna ostvarenja.

Prateći temu ovogodišnjeg festivala vođenu parolom SVET U DEČIJIM RUKAMA ovogodišnji program ima za ideju da svojim sadržajem ukaže na značaj životne sredine, odnos čoveka i prirode.

Tradicionalno raznovrstan filmski program obeležiće i druge FILMSKE PREMIJERE među kojima su ostavrenja evropskih i svetskih produkcija.

Prvi put pred domaćom publikom naći će se sinhronizovane animacije: “FARAON, DIVLJAK, PRINCEZA“(Le pharaon, le sauvage et la princessepostavljajući pitanje šta epopeja o Starom Egiptu, srednjovekovna legenda sa francuskih planina i fantazija sa turskog dvora mogu imati zajedničko? i animacija „NAJBOLJI ROĐENDAN IKADA“ (Best birthday ever) o Čarliju koji se veoma radovao svom rođendanu, ali za čije slavlje niko nema vremena.

Premijerno će biti prikazana i porodična ostvarenja poput švedskog naslova “EVA I ADAM”, finske igrane komedije “VINSKI: NEVIDLJIVI SUPER-KLINAC”, francuskog filma MALA BANDA (La petite bande), domaćeg porodičnog filma VUČJE BOBICE  i drugih naslova.

Kao i svake godine dokumentarni naslovi edukativnog karakera zaživeće na KIDS FEST-u – “HRAST” (Le Chêne), “ŽIVOTINJA” (Animal), “RIS” (Lynx)

Reprizni deo programa činiće najgledanije animacije Dizni studija s kraja 2021. i početka 2022. godine poput sinhronizacije “ENKANTO: MAGIČNI SVET” – U magičnom gradu Enkanto u planinama Kolumbije živi porodica Madrigal. Od super snage do moći isceljenja svi njeni članovi poseduju neki dar. Svi osim Mirabel. Magija koja okružuje Enkanto je u opasnosti i “normalna” Maribel je možda jedina koja može da spasi svoju čarobnu porodicu.

Porodična Dizni komedija POCRVENELA PANDA u kojoj su glasove pozajmili TIjana Dapčević, Nataša Aksentijević, Inspektor Blaža, o tinejdžerki Mejl Li koja je jedna obična, luckasta i samouverena devojčica i sve je za njenog života u redu, osim što se pri prevelikom uzbuđenju iznenda pretvara u velikog crvenog pandu, takođe će biti deo repriznog programa

Reprizno će biti prikazane i animacije “Baz svetlosni” (Lightyear), “Finikove avanture” i “Kašaj: Kradljivac nevesti”.

Program KIDS FEST – a možete pogledati OVDE za bioskop Vilin Grad, a OVDE za bioskop Cine Grand Delta Planet

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com