Društvo

Rekonstrukcija “Čaira”, parkovi dobijaju čuvarsku službu

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa svojim saradnicima obišla je radove na rekonstrukciji rasvete u parku “Čair”.

Nenad Nikolčić, predstavnik privatnih partnera ispred kompanije Emporio tim koja izvodi radove na rekonstrukciji rasvete na teritoriji Niša, što se tiče same dinamike radova, kaže da očekuje da radovi već sutra biti gotovi.

“Primetno je da radovi več počeli i da se odvijaju po samom gradu, gotovo petina rasvete je zamenjena, a pred nama je i sunčani period, tako da se očekuje da radovi dobiju na produktivnosti i da samo izvođenje ide nekim bržim tempom”, završava Nikolčić.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski prilikom obilaska parka istakla je da park u “Čairu” na rekonstrukciju čeka više od 30 godina.

“Prvo ćemo zameniti svetiljke pošto ide lepše vreme i biće puno šetača, zatim ćemo krenuti sa rekonstrukcijom staza, održavanjem zelenih površina i dodavanjem određenih sadržaja. Ono najvažnije je da će uvesti čuvarske službe koje bi trebalo tokom noći da brinu o imovini Grada. Sukcesivno ćemo raditi i završiti radove kako bi bili spremni za naše sugrađane uz rekonstrukciju parka kod Suda i izgradnju parka kod Delte”, pojašnjava Sotirovski.

Ona je dodala da su radovi na rekonstrukciji javnih toaleta završeni, od kojih je jedan upravo u “Čairu”, ali da Grad čeka upotrebnu dozvolu.

“Toaleti će biti otvoreni i imaće ljude koji će “obezbeđivati” , odnosno biti na vratima kao u svim modernim gradovima kako bismo sprečili da se kao ranije kradu slavine, lomi enterijer i na taj način se priključimo evropskim gradovima i neke stvari uvedemo u sistem”, kazala je.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com