Društvo

Uređuje se park na Trgu kralja Aleksandra

Postavljanjem novog i zamenom dotrajalog osvetljenja u parku na Trgu Kralja Aleksandra kod Ekonomskog i Pravnog fakulteta, počinje rekonstrukcija ovog parka koji će, kada sve bude završeno, dobiti novo ruho. Vrednost radova je deset miliona.

Pored toga, u planu je postavljanje novog zalivnog sistema, sadnja novog zelenila, zamena klupica i đubrijera.

“Park na Trgu ćemo raditi fazno, prvo ćemo zameniti dotrajalo osvetljenje, postojećim i nekim novim stubovima osvetlićemo ovaj park. Sa JKP “Medianom” ćemo dogovoriti izgradnju pop ap sistema , zalivnog sistema koji se nalazi ispod zelenih površina, a negde na proleće planirana je i  sadnja novg zelenila, zamena klupica i đubrijera”, kazala je Sotirovski.

Ona dodaje da će odluka da svaki veći park ima svog čuvara koji će fizički biti prisutan i te kako značiti, jer će oni moći će da ukazuju 24 sata šta se to loše u parku dešava, a da se na taj način štiti sve ono što se u Gradu radi i gradi.

Čuvari će odmah po usvajanju sistematizacije komulanog preduzeća “Mediana”  dobiti svoja mesta.

“Mislim da video – nadzor ne bi pomogao toliko, koliko može fizički prisutan čovek koji može da pozove policiju, Komunalnu miliciju ili da sam spreči neke stvari. Javni toaleti će tokom letnjih meseci imati produženo radno vreme , da budu uredni i čisti, a to će biti ogledalo našeg grada, kako za turiste, tako i za naše Nišlije”, objašnjava i dodaje da u niške parkove dugo nije ulagano –  Izgradnjom ovog parka Niš će dobiti još jednu lepu zelenu oazu”.

Gordana Labović, direktorka preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje oosba sa invaliditetom Elmont, istakla je veliku zahvalnost Gradu i gradonačelnici što su njihovom preduzeću poverili radove. Labović napominje da će u prvoj fazi biti zamenjen 21 stub, od toga 10 njih je sa novim temeljem.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Placem…. 😀 Ovi zalepili sve nalepnice upozorenja koje su mogli da kupe u Srbiji…. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com