Društvo

Počela izrada socijalnih karata za borce, prve nedelje 120 prijavljenih

Za prvih nedelju dana rada posebne kancelarije Centra za socijalni rad u Mesnoj kancelariji “Čair” u Dušanovoj ulici, pozivu za izradu socijalnih karata odazvala su se 120 učesnika ratova devedesetih godina, izjavio je direktor te socijalne ustanove Zoran Jović.

“Kancelarija će raditi narednih šest meseci i očekujemo veliki broj prijavljenih. Broj će sigurno progresivno rasti narednih nedelja”, kazao je Jović i podsetio da je prema nekim procenama oko 17.000 ljudi sa područja grada Niša učestvovalo u ratnim sukobima.

Prema njegovim rečima, iz kancelarije su Centru za socijalni rad do sada prosleđena tri lica kojima je hitno potrebna socijalna pomoć.

On je podsetio da kancelarija radi radnim danima od devet do 16 časova, ali se razmišlja o uvodjenju dvokratnog radnog vremena, zbog visokih temperatura.

Jović je kazao da će izrada socijalnih karata omogućiti da se utvrdi ekonomski status porodica učesnika ratova i njihove prioritetne potrebe u odnosu na njihov socijalni ili zdravstveni status.

Predsednik niškog ogranka Jedinstvenog gvozdenog puka Dejan Veličković kazao je da će izrada socijalnih karata omogućiti učesnicima ratova da ostvare popust za komunalne usluge, gradski prevoz, nabavku ogreva i druga slična prava.

Od dokumenata za izradu socijalne karte potrebno je poneti kopiju lične karte i potvrdu o učešću u ratnim sukobima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com