Obrazovanje

Pobeda studenata Pravnog fakulteta u Nišu na međunarodnom takmičenju u Karl Poper debati

Na međunarodnom takmičenju u Karl Poper debati, koje je održano  od 17. do 21. Februara 2020. godine u Kavadarcima, Severna Makedonija, tim studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu je osvojio prvo mesto.

Ista ekipa je najpre trijumfovala na nacionalnom kvalifikacionom takmičenju, decembra 2019. godine i na taj način stekla pravo učešća. Na takmičenju je nastupilo 8 ekipa, koje su to pravo stekle kao pobednici nacionalnih takmičenja, iz Češke, Albanije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Severne Makedonije, Italije i Srbije.

Ekipu studenata u sastavu Vladislava Stamenković, Luka Filipović i Marko Nedeljković za takmičenje je pripremao doc. dr Ivan Ilić. U četvrtini finala naši studenti su bili bolji od tima iz Bugarske, u polufinalu od tima iz Bosne i Hercegovine, a u finalu od predstavnika Severne Makedonije.

“Na ovaj način je ponovljen uspeh iz 2015. godine, kada je tim studenata našeg fakulteta pobedio na istom takmičenju”, kaže docent dr Ivan Ilić.

Takmičenje je organizovano od strane Hate Fighters Network, u partnerstvu sa Pravnim fakultetom u Nišu i Moot Court debatnim i besedničkim klubom Iustitia Niš, o okviru projekta Erasmus plus projekta Hate Fighters In Action.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com