Društvo

Performans “Ples osmaka – Svi u kolo!” premijerno u Nišu!

Osnovna škola „Ćele kula”, u saradnji sa Ansamblom narodnih igara i pesama „Mozaik” iz Niša, prva je osnovna škola u Srbiji koja će za poslednji školski dan svojih osmaka organizovati specifični performans „Ples osmaka – Svi u kolo!”.

Daniela Nikolić, v.d. direktora OŠ „Ćele-kula”, podržala je ideju učitelja narodnih igara Marjana Zdravkovića, rukovodioca Ansambla „Mozaik”, koji je osmislio i koreografiju za ovaj nastup.

Smenjivaće se zvuci tradicionalnih instrumenata, specifičnih za naš kraj, okolinu Niša.

Ideja je rado prihvaćena i od samih učenika, koji su poslednjih dana školske godine sa Marjanom Zdravkovićem uvežbavali korake u svečanoj sali i školskom dvorištu.

“Ovakav performans se prvi put organizuje u Nišu za učenike osmog razreda i ponosni smo što će ova generacija osmaka OŠ „Ćele kula”, jedina u Srbiji poneti iz osnovne škole ovako predivnu uspomenu i što će se od osnovne škole oprostiti na dostojanstven način, uz muziku, pesmu i igru. Verujemo da će se u kasnijem prisećanju i prepričavanju doživljaja iz osnovne škole ponavljati i priča o ovom nezaboravnom danu.” ističe Zdravković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com