Kultura

Humanitarni koncert ZA NIKOLINU!

U organizaciji Ansambla narodnih igara i pesama Mozaik u subotu 31. avgusta, u velikoj sali Doma Vojske sa početkom od 18 časova, održaće se humanitarni koncert “Igrom i pesmom za Nikolinin osmeh”.

Potrebno je što više novca prikupiti za nastavak lečenje male Nikoline, a Mozaik očekuje da će Nišlije to prepoznati, biti humane i u velikom broju doći na koncert.

Nikolina je devojčica koja je imala bezbrižno i srećno detinjstvo. U jesen 2017. godine krenula je u drugi razred, radovala se druženju sa drugarima, proslavila svoj 8. rođendan.

Neposredno nakon toga majka je primetila oteklinu na desnoj strani grudnog koša. Mislili su da se radi o povredi izazvanoj dečijim nestašlukom. Preventivno su otišli kod lekara i započeli analize koje su dovele do saznanja da Nikolina ima Ewing sarkom sa lokalizacijom na VIII rebru desne strane grudnog koša. Njena borba odmah počinje. Primila je 6 ciklusa hemioterapije.

Nikolina je ovu bitku dobila u Novembru 2018. godine. Na kontrolnim pregledima u decembru i februaru rezultati su bili dobri. U maju, Nikolina odlazi u Štutgart na još jednu kontrolu, kada je posle magnetne rezonance uočena promena na levom plućnom krilu.

Posle dodatnih ispitivanja ustanovljeno je da je potrebna hitna operacija, koja je obavljena 7.6.2019. godine, a da je promena metastaza Ewing sarkoma na plućima. Slede hemioterapije, što iziskuje nove enormne troškove, koje Nikolinina porodica nije u mogućnosti da plati.

Nikolina je uprkos svemu vesela devojčica, svesna svega šta joj se dešava. Odbrojava dane do saznanja da je lečenje završeno i da može da se vrati normalnom životu.

Pomozimo Nikolini! Upišimo 482 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Nikolina pobedi opaku bolest! Budimo humani!

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com