Građani mogu da očekuju nova poskupljenja pekarskih preoizvoda, rekao je Bratislav Vukadinović, predsednik Unije pekara. Ranije su vlasnici pekara postizali dogovor kada je povećanje cena u pitanju, međutim, sada to rade sporadnično, ne čekaju.
Iz Unije privatnih pekara napominju da su mnogi pekari samostalno povećali cene bureka i drugih pekarskih proizvoda za deset i više dinara i da takva nelojalna konkurencija utiče na poslovanje pekarske industrije. Vukadinović dodaje i da se porastom cena pekarskog materijala očekuje i novo poskupljenje bureka i drugih pekarskih specijaliteta za 10 dinara.
Bratislav Vukadinović, predsednik Unije pekara
„Pekarska industrija je u velikom problemu, kako sa povećanjem cena materijala, tako i sa radnom snagom. Buregdžije idu trbuhom za kruhom u druge zemlje regiona, najčešće u Hrvatsku i Sloveniju. Čudno je kako uspevaju da se održe i velike napore ulažu da sačuvaju svoj posao“, kazao je Vukadinović.
On je objasnio i zašto je recimo cena bureka različita u pekarama u Nišu.
„Odgovor na to pitanje treba tražiti u kvalitetu proizvoda. Običan kupac to ne može da primeti, ali cena bureka zavisi i od veličine tepsije. Kada je manja tepsija, burek je jeftiniji. Vi možete u Nišu da kupite burek i za 100 dinara, ali on je od tri kore i dva fila. Međutim, onaj ko nema da plati 150, 160, 180 dinara, kupiće taj.“, objasnio je Vukadinović.
U Uniji privatnih pekara kažu i da se smanjio broj kupaca zbog čestih poskupljenja. Ipak dodaju da je materijal za proizvodnju poskupeo i da je to osnovni razlog i njihovog čestog povećanja cena.
Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.
Uskoro neće imati ko da kupuje njihove proizvode,pogotovo burek koji je poskupljivao već 3-4 puta u ovoj godini.Mnogi su ga se odrekli i na posao nose spremjene sendviče.
Burek nije poskupeo malo od prosle godine kad je kosta 90-100 1/4 sa sirom sad kosta od 160-180
Narod a i moja porodica smo prestali da jedemo burek ( ranije smo jeli 2-3 puta nedeljno) jer za tepsiju i 4 case jogurta treba izdvojiti 1000 dinara a za to neko radi ceo dan da zaradi dnevnicu..
Bice zatvaranje pekara ako dizu jos cena
Koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Ako nastavite da koristite ovu stranicu, pretpostavićemo da ste zadovoljni.OkPolitika privatnosti
Uskoro neće imati ko da kupuje njihove proizvode,pogotovo burek koji je poskupljivao već 3-4 puta u ovoj godini.Mnogi su ga se odrekli i na posao nose spremjene sendviče.
Burek nije poskupeo malo od prosle godine kad je kosta 90-100 1/4 sa sirom sad kosta od 160-180
Narod a i moja porodica smo prestali da jedemo burek ( ranije smo jeli 2-3 puta nedeljno) jer za tepsiju i 4 case jogurta treba izdvojiti 1000 dinara a za to neko radi ceo dan da zaradi dnevnicu..
Bice zatvaranje pekara ako dizu jos cena