Ekonomija

Pekari najavljuju nova poskupljenja

Građani mogu da očekuju nova poskupljenja pekarskih preoizvoda, rekao je Bratislav Vukadinović, predsednik Unije pekara. Ranije su vlasnici pekara postizali dogovor kada je povećanje cena u pitanju, međutim, sada to rade sporadnično, ne čekaju.

Iz Unije privatnih pekara napominju da su mnogi pekari samostalno povećali cene bureka i drugih pekarskih proizvoda za deset i više dinara i da takva nelojalna konkurencija utiče na poslovanje pekarske industrije. Vukadinović dodaje i da se porastom cena pekarskog materijala očekuje i novo poskupljenje bureka i drugih pekarskih specijaliteta za 10 dinara.

Bratislav Vukadinović, predsednik Unije pekara

“Pekarska industrija je u velikom problemu, kako sa povećanjem cena materijala, tako i sa radnom snagom. Buregdžije idu trbuhom za kruhom u druge zemlje regiona, najčešće u Hrvatsku i Sloveniju. Čudno je kako uspevaju da se održe i velike napore ulažu da sačuvaju svoj posao”, kazao je Vukadinović.

On je objasnio i zašto je recimo cena bureka različita u pekarama u Nišu.

“Odgovor na to pitanje treba tražiti u kvalitetu proizvoda. Običan kupac to ne može da primeti, ali cena bureka zavisi i od veličine tepsije. Kada je manja tepsija, burek je jeftiniji. Vi možete u Nišu da kupite burek i za 100 dinara, ali on je od tri kore i dva fila. Međutim, onaj ko nema da plati 150, 160, 180 dinara, kupiće taj.”, objasnio je Vukadinović.

U Uniji privatnih pekara kažu i da se smanjio broj kupaca zbog čestih poskupljenja. Ipak dodaju da je materijal za proizvodnju poskupeo i da je to osnovni razlog i njihovog čestog povećanja cena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Uskoro neće imati ko da kupuje njihove proizvode,pogotovo burek koji je poskupljivao već 3-4 puta u ovoj godini.Mnogi su ga se odrekli i na posao nose spremjene sendviče.

  2. Burek nije poskupeo malo od prosle godine kad je kosta 90-100 1/4 sa sirom sad kosta od 160-180
    Narod a i moja porodica smo prestali da jedemo burek ( ranije smo jeli 2-3 puta nedeljno) jer za tepsiju i 4 case jogurta treba izdvojiti 1000 dinara a za to neko radi ceo dan da zaradi dnevnicu..
    Bice zatvaranje pekara ako dizu jos cena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com