Društvo

Otvoren konkurs za nove polaznike i polaznice „Evropske škole debate”

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za devetu generaciju polaznika i polaznica „Evropske škole debate”. Konkurs je otvoren do srede, 26. oktobra 2022. godine. Prijave se vrše isključivo putem online formulara koji možete pronaći OVDE.

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci i srednjoškolke i studenti i studentkinje sa teritorije Srbije.

Izabrani kandidati i kandidatkinje će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Tri grupe polaznika i polaznica u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pohađaće ukupno osam radionica, od novembra 2022. do februara 2023. Radionice će se održavati uživo jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata.

Predavanja će voditi iskusni treneri i trenerice debatnih veština koji su osvajali nagrade na debatnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

Nakon radionica, polaznici i polaznice će imati prilike da učestvuju u debatnom kampu i javnim debatama širom Srbije.

Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera će vršiti izbor novih kandidatima i kandidatkinja Evropske škole debate.

Školu debate je u prethodnih osam godina pohađalo više od 800 srednjoškolaca/-ki i studenata/-kinja iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 30 javnih debata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com