Virus KoronaZdravlje

OTPUST uz jedan negativan test

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, doneo je zaključak da pacijent kod koga je prvi kontrolni test negativan i u dobrom je opštem stanju – otpušta iz privremene bolnice.

„Pacijent koji se leči od bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, a nalazi se na bolničkom lečenju u bolnici ili u privremenom objektu za smeštaj i lečenje obolelih od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 kod koga je prvi kontrolni test (PCR nalaz brisa) negativan i koji je u dobrom opštem stanju otpušta se iz bolnice Privremene bolnice, uz nalog za nastavak obavezne kućne izolacije u narednom periodu od 14 dana od dana otpusta, tako da je kriterijm za otpust kliničko izlečenje uz jedan negativan PCR nalaz brisa“, stoji na sajtu COVID19.rs.

Drugi kontrolni test pacijentu će biti urađen nakon isteka obavezne kućne izolacije od 14 dana, od dana otpusta od strane nadležnog doma zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com