Merošina

Otpočela realizacija projekta „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje“ u vrtiću Poletarac

Realizacija projekta, koji se finansira iz sredstava Svetske banke, ima za cilj da približi predškolsko vaspitanje deci iz osetljivih društvenih grupa.

Opšti cilj projekta je osnaživanje roditelja i porodica dece najmlađeg uzrasta, od rođenja pa nadalje, za stvaranje uslova za celovit razvoj dece kroz podizanje svesti o značaju stimulacije u periodu ranog razvoja kod kuće i kroz obezbeđivanje pristupa odgovarajućim uslugama u zajednici.

Projekat je namenjen deci uzrasta od rođenja do polaska u školu, naročito deci iz osetljivih kategorija. Realizovaće se u vidu tematskih radionica za decu i roditelje u objektima PU „Poletarac“ u Merošini, Balajncu, Oblačini, Azbresnici, Jugbogdanovcu i Donjoj Rasovači. Takođe, biće formiran mobilni tim škola roditeljstva koji će obilaziti porodice sa decom iz osetljivih grupa.

U realizaciji projekta učestvuju PU „Poletarac“ Merošina, Dom zdravlja Merošina, Centar za socijalni rad Merošina i nevladina organizacija „Inkluzija danas“ iz Prokuplja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com