MerošinaRegion

Položen kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u Merošini

Ministar prosvete nauke i tehnoloskog razvoja Branko Ružić položio je danas kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u Merošini. Ovaj vrtić gradi se uz pomoć podrške projektu Podrška predškolskog inkluzivnog obrazovanja i vaspitanja i Svetske banke. Prema Ružićevim rečima novi objekat PU “Poletarac” biće veličine 640 metara kvadratnih i obezbediti 80 novih mesta za mališane.

 

Branko Ružić, ministar prosvete

“Na ovaj način pružamo značajnu podršku roditeljstvu pre svega jer brišemo liste čekanja, a to jeste ono što je u fokusu Ministarstva. Omogućićemo da deca borave u advekatan prostor i uz stručan nadzor pedagoga i vaspitača, a na taj način će i roditelji moći da se posvete svojim svakodnevnim radnim obavezama”, rekao je Ružić u Merošini.

On je dodao da Opštona Merošina zaslužuje sve pohvale. Osim izgradnje ovog vrtića adaptirano je i šest novih prostorija u okolnim selima i oformljene poludnevne grupe u kojima je upisano preko 100  dece koja do sada nisu pohađala predškolske programe. Za decu iz udaljenih područja obezbeđen je i besplatan prevoz. U okviru ovog projekta formiran je tim koji pruža edukacije i podrušku roditeljima iz osetljivih društvenih grupa.

Predsednik opštine Saša Jovanović je istakao da je osnovni cilj sa izgradnjom vrtića da se zadrže mladi roditelji u Merošini.

“Očekujem da naša deca u budućnosti imaju dobre uslove za boravak u vrtiću”, kazao je Jovanović.

Vrednost projekta je oko 50 miliona dinara, a završetak radova se po dinamici očekuje za godinu dana, ali ministar smatra da će on biti završen znatno brže.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com