Društvo

Otplata dugovanja prema JKP „Objedinjena naplata“ na rate

Grad Niš i JKP “Objedinjena naplata”, na zahtev građana, doneli su odluku da u periodu od 1. februara do 30. aprila ove godine omoguće dužnicima da zaključe ugovor o prizanju duga i otplati istog na rate.

“Odlučili smo da donesemo odluku na zahtev građana, koja će obuhvatati da “Objedinjena naplata” uradi reprogram za naše sugrađane koji imauj dugovanja prema ovom preduzeću i da na maksimum 60 rata otplate te dugove sa mesečnom otplatom od 1000 dinara”, rekla je gradonačelnica.

Gradonačelnica je istakla da svi oni koji žele da otplate dug u celosti, kamata će biti otpisana, ali i da misli da je to povlastica za građane koii imaju zaduženja, a nisu u mogućnosti da ih odmah izmire

Prema rečima, Miloša Nikolića iz JKP “Objedinjena naplata”, oko 100.000 gradjana Niša na čije adrese stižu računi za komunalne usluge, njih oko 93.000 redovno isplaćuje svoje obaveze.

Od 100.000 korisnika koja su registrovana kao fizička lica, imamo oko 6.000 onih koji ulaze u potencijalni krug građana sa dugovanjima.

“Od 2012. godine od kako postoji mogućnost zaključenja ugovora o reprogramu, imali smo 5.500 do 6.000 zaključenih ugovora svake godine, a otprilike polovina ugovora bude isplaćeno u celosti. Ova druga polovina budu delimično isplaćeni pa korisnici dođu da reprogramiraju ugovor, samim tim imamo i ove druge imamo i ove druge uslove, a to je da sadašnji ugovori moraju da budu minimalno 90% ugovorene mase. Jednostavno, zbog nepoštovanja ugovora, zbog njih bude podnet predlog za izvršenje što može dovesti do parničnog postupka”, kaže Nikolić.

Trenutno najveće potraživanje za komunalne usluge od gradjana iznosi 1,7 miliona dinara.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com