Hronika

Optužni predlog protiv vozača autobusa. Tužilaštvo traži kaznu zatvora od 8 godina

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv vozača autobusa, zbog postojanja osnovane sumnje da je ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio jаvni sаobrаćаj i doveo u opаsnost živote  na pružnom prelazu Donje Međurovo.

Tužilaštvo u optužnom predlogu predlaže da se vozaču odredi kazna zatvora u trajanju od osam godina, u kojoj bi mu se uračunalo vreme provedeno u pritvoru, i da mu se odredi zabrana upravljanja motornim vozilom “D” kategorije u trajanju od 5 godina.

U optužnom predlogu se navodi da se vozač аutobusa nije pridržavao saobraćajne signalizacije i nije zaustavio autobus, već započeo prelаzаk preko železničke pruge pre nego što se uverio dа nаvedenu rаdnju može dа izvrši nа bezbedаn i propisаn nаčin.

U optužnom predogu Tužilaštvo dodaje da vozač nije pogledao ni levo ni desno, već je sve vreme gledao pravo pa je počeo prelazak železničke pruge pre nego što se uverio da to može učiniti na siguran i bezbedan način.

Ceo optužni predlog možete pogledati na sajtu Osnovnog javnog tužilaštva Niš.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 27. decembra 2018. na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, život je izgubilo sedam osoba, a više od 30 je povređeno.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com