IZBORI NIŠPolitika

Opozicija traži ponavljanje izbora na biračkim mestima 10 i 18 u Medijani

Predstavnici opozicije zatražili su danas od Višeg suda u Nišu da poništi izbore za odbornike Skupštine grada na biračkim mestima 10 i 18 u opštini Medijana i pozvali građane sa teritorije te opštine da u nedelju svi glasaju za listu „Ujedinjeni – Nada za Niš“ na ponovljenim opštinskim izborima na biračkim mestima broj 14 i broj 16, takođe u opštini Medijana.

Doktor Dragan Milić, nosilac istoimene izborne liste „Dr Dragan Milić“ rekao je da koaliciji „Ujedinjeni – Nada za Niš“ nedostaje nekoliiko stotina glasova da bi u opštini Medijana dobila još jedan mandat.

„Time će većina opozicije u Skupštini opštine Medijana biti još veća i omogućiće konfor u radu, kako bi Medijanu digli na nivo koji zaslužuje. Mi jesmo pobedili, ali to mora da se potvrdi“, rekao je Milić na konferenciji za novinare.

On je kazao da se opštinski izbori na biračkom mestu broj 14 u Osnovnoj školi „Ćele kula“ i broju 16 u Vatrogasnom domu ponavljaju jer glasači koji su glasali van biračkog mesta nisu koristili formulare koji bili propisani zakonom niti su ti glasovi bili zaštićeni sa markicom koja treba da garantuje zaštićenost podataka.

„Iz tog razloga tražimo da budu ponovljeni gradski izbori na biračkom mestu broj 18 u opštini Medijana. Ne može da vlada jedno pravilo za opštinske izbore, a drugo pravilo za gradske izbore“, naglasio je Milić.

Prema njegovim rečima, gradski izbori moraju obavezno da budu ponovljeni i na biračkom mestu broj 10 u opštini Medijana zbog falsifikovanja zapisnika.

Doktor Dragan Milić, nosilac istoimene izborne liste „Dr Dragan Milić; Foto: Niške Vesti/ J.Miladinović

„U originalnom zapisniku sa tog biračkom mesta upisano je da je Ruska stranka dobila pet glasova, a da je u biračkoj kutiji bio ukupno 841 glas. U zapisniku koji je objavljen na sajtu Republičke izborne komsije objavljen je zapisnik u kome je petica ručno prepravljena u šesticu, a broj 841 prepravljen u 854“, naglasio je Milić.

On je pozvao sud „da radi svoj posao“ i da podigne krivične prijave protiv N. N. lica koja su falsifikovala zvanični dokument sa biračkom mesta broj 10.

Milić je istakao da je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom osvojila 3.332 glasa manje od opozicije koja je prešla cenzus, skoro 7.000 manje od svih opozicionih lista.

„Srpskoj naprednoj stranci poručujemo da su izgubili izbore. Pitamo li da ih nekom čudesnom, Dejvid Koperfild matematikom pokušavaju da poraz pretvore u pobedu. To neće moći“, naglasio je Milić.

Nosilac liste „Biramo Niš“ Đorđe Stanković; Foto: Niške Vesti/ J.Miladinović

Nosilac liste „Biramo Niš“ Đorđe Stanković rekao je da Viši sud ima rok do sutra do 10 časova da odluči o žalbama opozicije na odluke Republičke izborne komisije i do petka o žalbi za biračko mesto broj 10.

„Očekujemo da se izbori ponove na biračkim mestima 10 i 18 u opštini Medijana, jer bi sve ostalo bilo kršenje zakona“, istakao je Stanković.

On je pozvao građane da se u nedelju u 21 čas okupe na keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću, kako bi zajedno proslavili pobedu opozicije u niškoj opštini Medijana.

Poput Milića, i Stanković je pozvao pristalice i članove koalicije „Biramo Niš“ da u nedelju izađu na izbore i da na ponovljenim izborima u opštini Medijana glasaju za koaliciju „Ujedinjeni – Nada za Niš“.

Slađana Miletić iz koalicije „Ujedinjeni – Nada za Niš“ i Dušan Anđelković iz pokreta „Kreni promeni“ takođe su pozvali građane da glasaju za koaliciju „Ujedinjeni – Nada za Niš“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com