IZBORI NIŠPolitika

Predstavnici opozicije imaju pravo da Višem sudu ponovo ulože žalbe na odluke Gradske izborne komisije

GIK Niš odbacila sva 24 prigovora opozicije

Gradska izborna komisija (GIK) u Nišu odbacila je sva 24 prigovora opozicije, nakon što joj je Viši sud te prigovore vratio na ponovno odlučivanje, rekla je članica pravnog tima koalicije „Biramo Niš“ Dragana Milutinović.

„Među prigovorima opozicije koje je GIK odbacila nalazi se i prigovor za Biračko mesto broj 10 koji je podnet zbog falsifikovanja podataka u zapisniku. Na tom biračkom mestu Ruska stranka osvojila je pet mandata, a u zapisniku objavljenom na sajtu Republičke izborne komisije objavljen je zapisnik u kome je petica prepravljena u šesticu“, kazala je Milutinović.

Prema njenim rečima, GIK je sada utvrdila da Ruska stranka tu ipak ima pet glasova a ne šest i donela odluku da nema razloga da se izbori na tom biračkom mestu ponavljaju.

Milutinović je kazala da će povodom ponovnog odbijanja GIK-a da uvaži prigovore, predstavnici četiri opozicione liste, grupe građana „Dr Dragan Milić“, koalicije „Biramo Niš“, koalicije „Ujedinjeni  – Nada za Niš“ i pokreta „Kreni promeni“ danas u podne održati konferenciju za novinare.

Najveći broj prigovora opozicije GIK je prvobitno odbacila kao nerazumljive, a od ukupno 27 prigovora Viši sud je na ponovno odlučivanje vratio 24.

Predstavnici opozicije imaju, po zakonu, pravo da Višem sudu ponovo ulože žalbe na odluke Gradske izborne komisije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com