Obrazovanje

Olga Dimitrijević iz Niša u zlatnom odeljenju Srbije

Uspesi i zapaženi rezultati na republičkim takmičenjima, izvanrednu Olgu Dimitrijević iz Niša, đaka generacije Osnovne škole "Ratko Vukićević" i sadašnju učenicu jezičkog smera u gimnaziji "Svetozar Marković", odveli su u zlatno odeljenje Srbije.

Podsetimo, posebne nagrade po prvi put prošle godine u Palati Srbija dobilo je 112 osnovaca koji su postigli izvanredne rezultate na republičkim i međunarodnim nadmetanjima, a ova Nišlijka je među njima.

“Postigla sam rezultate na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika gde sam ovojila prvo mesto, na Književnoj olimpijadi sam bila druga. Na takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kultures sam takođe bila prva,   a to je za nas južnjake veliki uspeh. U grupnom projektu “Digitalni Čitalići” sam takođe osvojila prvo republičko mesto”, ponosno ističe ova talentovana Nišlijka.

Prema njenim rečima, najbolji đaci generacije Republike Srbije, ukupno 112 njih, koji su bili izabrani za đake generacija u svojim školama i imali postignte rezultate na republičkimm takmičenjima i na osnovu njihovog broja i osvojenih plasmana, podeljeni su u zlatna, srebrna i bronzana odeljenja.

“Ja sam ušla u prvih 30 u to zlatno odeljenje. Kada bi svi najbolji učenici Srbije bili svrstani u jedno odeljenje, ja bih bila u tom odeljenju. Ove nagrade mi jako znače jer su potvrde mog rada i naravno mojih nastavnica, Nataše Uzunović i Ljubene Marinković koje su se srdačno zalagale da budem gde sam sada i jako sam srećna zbog toga”, kazala je.

Ističe da još uvek ne razmišlja o studijama, ali da je sigruna da će sve ovo što sada radi i te kako isplatiti.

Govori engleski i nemački, ali kaže da bi volela da nauči još stranih jezika.

Foto: Niške Vesti/JM

Olga je danas u Oficrskom domu dobila nagradu koja se dodeljuje najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com