Obrazovanje

Dodela tradicionalnih godišnjih nagrada talentovanim učenicima

Tradicionalne godišnje nagrade dodeljene su talentovanim učenicima niških osnovnih i srednjih škola koji su osvajali medalje na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Ove godine pravo na nagradu ostvarilo je 168 učenika osnovnih škola koji su ukupno osvojili ukupno 194 nagrade, kao i 177 učenika srednjih škola koji su osvojili ukupno 258 nagrade.

Ukupan iznos nagrade koju dodelju grad Niš za učenike osnovnih škola je 1.482.00 dinara, dok je za iznos nagrada za učenike srednjih škola 2.294.00 dinara, ukupno 3.776.99 dinara.

„Izuzetno sam srećna što vas vidim u ovolikom broju, i što se taj broj uvećava iz godine u godinu i  što promovišete svoj grad svojim znanjem i umećem. Doprinosite da radujete svoje porodice, svoje profesore i obogaćujete svoje znanje“, kazala je gradonačelnica obraćujući se učenicima pre uručenja nagrada.

Jedan od nagrađeni je i Pavle Jovanović, učenik prvog razeda srednje škole ” Stevan Sremac”, geografsko-istorijskog smera, koji je bio đak generacije u OŠ “Kralj Petar Prvi”.

“Nije teško u srednjoj školi, lepo sam se snašao. Profesori koji tamo rade nam pomažu da se prilagodimo. Zanimljiv je izazov, imamo neke nove predmete. Oduvek sam preferirao istoriju i geografiju i zato sam naučio da nastavim s tim“.

Maša Ćirić, učenica četvrtog razreda istakla je da će joj ova nagrada poslužiti kao motivacija i podstrek za postizanje novih uspeha. Od predmeta u školi, najviše voli matematiku jer kaže da joj to “najbolje ide”, ali da bi volela da bude još bolja i da osvoji prvo mesto na takmičenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com