Društvo

Održana sednica Komisije za zaštitu životne sredine, naloženo da se zahtevi sa protesta upute nadležnim institucijama

Na inicijativu predsednika Skupštine Grada Niša dr Bobana Džunića, održana je sednica Кomisije za zaštitu životne sredine, a nakon protesta građana „Provetrimo Niš, dišimo slobodno“, održanog 17. januara 2023. godine ispred Skupštine Grada Niša.

Sednici Кomisije prisustvovao je i predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić, koji je u uvodnom obraćanju istakao da su zahtevi i pitanja građana uvek dobrodošli, ali je neophodno da oni budu razmatrani u nadležnim institucijama sistema, kako i dolikuje odgovornom i uređenom društvu, a ne na ulici.

“Upravo je Кomisija za zaštitu životne sredine, kao radno telo Skupštine Grada Niša, nadležna da se bavi ovim važnim temama, na način uređen njenim Poslovnikom”, rekao je  dr Džunić.

Foto: FB strana dr Bobana Džunića

Komisija je jednoglasno usvojila zaključak kojim se nalaže predsedniku Кomisije za zaštitu životne sredine Miodragu Stankoviću da uputi zahteve sa protesta nadležnim institucijama, a da po dobijanju traženih informacija o istim obavesti članove Кomisije i predsednika Skupštine Grada Niša, a sve u skladu sa Poslovnikom utvrđenom obavezom da se predsednik Кomisije stara o izvršenju zaključaka i donetih akata na sednicama Кomisije.

Da podsetimo, predsednik Skuštine grada Niša dr Boban Džunić izjavio je nakon održanog protesta, da upravo Komisija za zaštitu životne sredine treba da da odgovore na zahteve protestanata na čijem je čelu upravo bio predsednik Komisije, odbornik Miodrag Stanković. Džunić je tada rekao da sugrađanima koji su bili na protestu ne zamera ništa, jer ih je neko doveo u zabludu, a njihovo je demokratsko pravo da izraze svoje stavove i svoja mišljenja, čak i na ulici, ali ih je ipak pozvao da to rade kroz institucije sistema. Kazao je i da Grad Niš vodi računa o zagađenji i da se to najbolje vidi iz projektata energetske efikasnosti koje sprovodi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. I ? Čemu služi ta komisija? To su građani već i pre komisije uradili. Ništa od ništa. Kako te ljude(komisija) nije sramota,da tu sede,troše vreme,papire,struju…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com