Kultura

Održana prva proba predstave „Snežna Kraljica“

U Pozorištu lutka je održana prva proba predstave „Snežna Kraljica“ u režiji Zorana Lozančića.

“Po motivima čuvene bajke Hansa Kristijana Andersena, priča o devojci Gerdi i dečaku Kaju govori bez čega sve odrastanje nije moguće, ukazuje na to da čovek za sve što želi mora da se potrudi, da sve što želi može da nađe u sebi i da na tom putu nikada ne posustane. Da su prijateljstvo i ljubav najveći pokretači u životu. Snežna Kraljica odslikava večnu potrebu našeg duhovnog sazrevanja”, kažu o predstavi iz Pozorišta lutaka.

Pored režije, Zoran Lozančić potpisuje i scenografiju i izbor muzike, Radan Radović dramatizaciju, asistent režije je Dragana Đurić, koja je zajedno sa Dušanom Stankovićem i kreirala i izradila lutke, idejne skice je uradila Erika Janović, a za kompjutersku animaciju zadužen je Aleksandar Dević.

Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić, Slobodan Miljković, Toma Bibić i Mladen Milojković.

Premijera će se održati krajem juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com