Kolumna

O mišljenjima, potezanju pištolja, urbanom klabingu…

J*eš čoveka koji pozira i zna da igra. Pročitah to negde i nisam siguran, da li je to izjavio Klint Istvud ili da li je baš to tako reko, al mi nekako liči da je on to rekao i da je tako. Ipak je on neustrašiva kaubojčina sa jednom rukom ispod onog svojeg ćebeta.

Dok kucam ovo, ne mogu tačno da se setim koja je ruka u pitanju, kapiram da je desna, tako da se on onako odlično šiba levom rukom, dok mu ova druga čuči ispod ćebeta. Svi smo se pitali zašto levu ruku drži ispod ćebeta, naravno da to nije slučajnost, pa, pravi muškarac ništa ne prepušta slučaju,

Desnom rukom se heroj mnogih western filmova drži za pištolj, odnosno revolver (kolt, smith and weson). Pak u nekim esktremno jebenim situacijama (u koje on, by the way, non-stop upada) kad ne može da se završi pesničenjem, mora da se pripuca… i te kako pripuca ….

Ipak, isto mi se sviđa i u ulozi Dirty Harry, inspektora iz San Franciska. On u tom serijalu, isto glumi nadrk policajca, nemilosrdnog u sprovođenju zakona i reda, koji isto, ako ne može pesničenjem, uopše ne preza od primene vatrene sile, njegovog Magnuma 357 …

Čitam ovaj dosadašnji deo teksta i provaljujem da sam sebi pomalo zvučim malo kao gej, što može da izazove i izuzetno komercijalno dobro. I u poslednje vreme sam primetio da se sve više piše o voljenju i ne voljenju, Evropi, integracijama, dogovorima, rastu ekonomije, povećanju zapošljenja i plata, poskupljenjima, pregovorima, (o) usvajanjima poglavlja, teroru, terorističkim napadima, nesrećama, i uveeeeeek se protne priča o ugroženosti gej populacije, da ne ulazimo u to koja je priča potrebna i vredna pažnje, opravdana …

Mada, ako je neki gej aktivista uzeo da čita sve ovo napisano, ono kontam da ću u njegovim očima biti još jedan, nekakav šovinistički smrad ultra desničarom ili pak huliganom, što ja totalno nisam. Kad spomenem “urbano”, po automatizmu pomislim na izveštačeni klabing i na pola njih tamo koji su bili u pank klošarskom fazonu, pa je valjda odjednom provalila (doživela katarzu) kako je sva “glamurozna” i “bitna”.

Takav je naš “urbani klabing”, jer, valjda je to sada cool, taj mix klošarskog i glamuroznog. To mu dođe (nagađam) onaj hipsterski fazon, ali nemojte da me drzite za reč. Ima verovatno kompetentnijih …

Ja urbane klubove ne posećujem ili u kranjoj nuždi, kada iz nekog razloga mora, recimo jer mi devojka pripreti kako će da raskine samnom jer nigde ne izlazim sa njom ili nešto na tu foru.

Naravno, od trenutka mog pristanka, sledi njeno izlaganje (deklamovanje pravila ponašanja) o pravilima ponašanja na takvim mestima.

Zabranjuje se bilo koji vid mrštenja bilo kome i zbog bilo čega, i obavezan, krajnje neophodan osmeh na mom licu, onaj usiljeni, izveštačen. A kakav je drugačije i moguć među našim izveštačenim “urbanim” klaberima, koji obožavaju da skupo plate da bi izgledali jeftino, jer to je, kao što rekoh, “cool”, ili još bolja reč za to “must have”.

I onda se tako ode u klub, gde već na ulazu počnem da gledam na sat u nadi da će što pre doći vreme da se ide kući. Vreme tamo, kao i na svim ostalim odvratnim mestima, kao na primer zatvor ili pakao, izuzetno sporo prolazi i počinjem da se trudim u što kraćem roku da u sebe sručim što više žestina il čega god. Posle toga sledi koje pivo i spreman sam za “clubbing”.

Gledam devojku kako igra i ok mi je. Ona voli da igra i to dobro radi. S vremena na vreme me pozove da igram sa njom, što ja naravno odbijem i tako to …… Čak i vide lika koji sa glave skida naočare za vid, iz torbice vadi naočare za vid, a potom ove za vid vraća u torbicu, a ove za sunce na oči. E, tu ne pomaže ni žestina, kajsija, kruška, dunja ….. Pa čak ni moja cura kako igra …..

Opet gledam na sat ili vadim telefon iz džepa i dopisivanje sa nekim, u tom trenutku srećnijim drugarom koji ne mora sve ovo da gleda … već ko većina normalnih muškaraca, u jednoj ruci drži daljinski, a u drugoj burek, po koji je svratio u lokalnu pekaru, vraćajući se iz nekog paba …

I šta bi na kraju Clint Eastwood rekao …….

Autor:
Novaković Č. Milan
milan-novakovic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com