Društvo

Novogodišnji dani u Nišu

Novogodišnji dani u Nišu biće održani u periodu 27.do 31. decembra od 11 do 17 sati, na dve lokacije, Trgu kralja Milana i u Starom parku u ulici 7.juli.

Program obuhvata:

Ulica 7.juli kod Gradske kuće i Starog parka biće pretvorena u Novogodišnji grad. Tu će se nalaziti i  Kutija želja, radionica za izradu Novogodišnjih čestitki, gde će posetioci ispisivati Novogodišnje poruke i želje i dobijati balone sa porukama koje doprinose turističkoj atraktivnosti grada i okoline. Posetioci, posebno oni najmlađi moći će da uživaju u Magiji Deda Mraza. Zabavljaće ih i animatori u kostimima vilenjaka koji će se nalaziti pored jelke u novogodišnjem ambijentu, uz simulaciju snega i audio-vizuelne efekte programa. Za nešto starijim Nišlijama namenjena je Ljubavna priča – dekorisana klupa za fotografisanje.

Vožnja Novogodišnjim fijakerom biće moguća od 27. do 31. decembra od 11 do 15 časova. Novogodišnji fijaker koji ići će kroz Stari park. Besplatni vaučeri za vožnju se mogu preuzeti u TIC-u Obrenovićeva 38.

Foto: V. P.

Na Trgu kralja Milana nalaziće se Novogodišnja šuma sa bazarom rukotvorina juga Srbije uz promociju čajeva od lekovitog bilja i šumskih plodova iz okoline Niša i domaćeg kuvanog vina sa aromatičnim začinima i muziku sa razglasa i novogodišnju dekoraciju.

Na Novogodišnjem bazaru biće ponuđene rukotvorine 18 udruženja sa područja juga Srbije –  Udruženje Aktiv žena Niša, Etno art Niš, Udruženje Niških domaćina i domaćica, Vilin vez Niš, Udruženje za negovanje tradicije „Višnja“, Udruženje narodnog stvaralaštva Majka Nada Niš, Niševljanka „ Melodija“, „Kuća čaja“, Liciderska srca Niš, Udruženje žena Zlatni groš, Centar „Zvezda“,  WELLNESS FESTIVAL – Fitnes klub “Top Form Plus“, Via Militaris Rendžer fest, SP resort, Udruženje žena  “Kruna” Niška Banja, Udruženje žena “Đerdan” Pasjača, Vinarija „Malča“, Poljoprivredno socijalna zadruga Ražanjke, Ženska inicijativa  za ravnopravnost „ŽIR“ , Doljevac i Udruženje građana „ Gorska vila“, Svrljig, Podrum Dulanović, Niš.

Besplatni vaučeri za čaj i vino se mogu preuzeti u TIC-u Obrenovićeva 38.

Praznično raspoloženje se nastavlja i u novoj godini. Od 1. do 15.januara na Trgu kralja Milana nalaziće se “Ulica suvenira” u kojoj će biti ponuđeni suveniri i rukotvorine 18 udruženja sa područja juga Srbije.

Program je humanitarnog karaktera, prikupljena sredstva biće donirana Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka “Nurdor”. Kutija za prikupljanje priloga biće postavljena u TIC-u Obrenovićeva 38, a za vreme trajanja programa i u Parku 7.juli i na Trgu kralja Milana.

Novogodišnji dani u Nišu su organizovani na promenadnom principu tako da neće biti okupljanja, a sve preporučene mere zaštite od virusa će se primenjivati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com