Hronika

Novo veštačenje ubici iz Medoševca

Zbog toga što je psihijatrijski nalaz bio pun kontradiktornosti i nejasnoća koje ni usmenim izjašnjenjem veštaka nisu otklonjene, tužilac Gorana Živkovića (53) iz Medoševca koji je optužen da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu (48) tako što joj je smrskao lobanju gvozdenom šipkom, zatražio je novo veštačenje koje će obaviti komisija neke referentne ustanove.

Viši sud u Nišu prihvatio je njegov predlog, a novo ročište zakazano je za 4. decembar.

Kako je naveo tužilac, a sa čime se složio i sam branilac optuženog Živkovića, nalaz veštaka je nakon usmenog izjašnjavanja postao još više nerazumljiv i protivrečan.

„Kao tužilac nisam uspeo da razumem ono što je ona objašnjavala na prethodnom ročištu.Pre svega ističem da ona nije uspela da nam objasni kako je optuženi bio svestan da uzimam šipku i da će njome udari pokojnu, a da nakon toga da dolazi do smanjene uračunljivosti, pa da onda opet preduzima svesne radnje koje smo mi okarakterisali kao radnje usmerene ka prekrivanju izvršenog krivičnog dela“, rekao je on.

Živković se tereti za teško ubistvo „počinjeno iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda“, zbog čega mu preti najstroža kazna od 40 godina zatvora.

Stravičan zločin dogodio se 3. oktobra 2016. godine u porodičnoj kući u Medoševcu nakon što je Živković posumnjao da je supruga pričala preko mobilnog telefona sa svojim navodnim ljubavnikom Najpre je polomio njen mobilni telefon a potom joj je prišao, dok je sedela na krevetu u spavaćoj sobi, i udario dva šamara. Nakon toga je u hodniku kuće pronašao gvozdenu šipku dužine 37 centimetara prečnika 2,7 centimetra, pa je vrativši se u spavaću sobu prišao oštećenoj koja je i dalje sedela u krevetu i zadao joj pet, šest udaraca po podlakticama obeju ruku s obzirom na to da je rukama pokušala da zaštiti lice.

Onda se popeo na krevet i seo preko karličnog dela tela oštećene, okrenut prema njoj licem u lice, i pritom joj šipkom zadao više od 10 udaraca po glavi nanevši joj teške telesne povrede opasne po život – navode se stravični detalji u optužnici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com