Društvo

Novi direktori Narodnog muzeja i Simfonijskog orkestra

Komisija za imenovanja danas je usvojila predloge za direktore i vršioce dužnosti direktora  Divljane, Dečjeg kulturnog centra, niškog Simfonijskog orkestra i Narodnog muzeja. Kako je Niškim Vestima potvrdio predsednik ove komisije, Ivan Jovanović, Narodni muzej i Simfonijski orkestar dobiće nove direktore, dok će u Dečjem kulturnom centru i Divljani ostati isti, samo bez statusa vršilaca dužnosti.

Sedmočlana Komisija za imenovanja je odluke o predlogu novih direktora donela većinom glasova, rekao je Ivan Jovanović, predsednik.

Za  v.d. direktora Narodnog muzeja predložen je Nenad Spasić, a smenjen Slaviša Popović.  Kako je Jovanović kazao, Spasić ima dve fakultetske diplome i već je zaposlen u Narodnom muzeju.

Do smene će doći i u niškom Simfonijskom orkestru, gde će dosadašnju direktorku Vesnu Bratić zameniti Svetozar Vezenković, muzičar i takođe radnik Simfonijskog orkestra.

Na čelu Dečjeg kulturnog centra ostaje Sandra Petković, a na čelu Divljane Nebojša Stojanović, koji su do sada bili vršioci dužnosti direktora.

Očekuje se da njihovi mandati budu potvđeni na sednici Skupštine grada Niša koja je zakazana za sutra, 28. aprila u 9 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com