Kultura

Novi album ČUDESNOG Nemanje Radulovića – ČAJKOVSKI

Violinista svetskog renomea koji je rođen u Nišu, Nemanja Radulović, 22. septembra izdao je novi album na kome je njegov violinski koncert posvećen delima Čajkovskog. Ovaj album izdala je produkcijska kuća Dojče Gramofon / Deutche Grammophon.

“Kao što verovatno znate da biste uradili jedan album potrebno je vreme od početne ideje do realizacije. Moram reći da sam srećan čovek, zato što su mi u realizaciji pomogli mnogi ljudi. Nažalost, imena nekih od njih nećete moći da vidite na koricama ovog albuma, zato imam potrebu da im se pojedinčno zahvalim na sam dan izlaska albuma”, napisao je Radulović na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Svoju zahvalnost Nemanja je uputio umetniku Saši Gecelu /Sascha Goetzel/ sa kojim je, kako kaže, zajednički razmišljao o “našoj verziji Čajkovskog violinskog koncerta”, zatim Borusan İstanbul Filarmoni Orkestru “na njihovoj muzici, energiji i neverovatnom entuzijazmu tokom snimanja albuma”. Posebnu zahvalnost Radulović je uputio Dabl Sens/ Double sense orksetru “na njihovoj iskrenoj ljubavi u poslednjih 10 godina”.

Inače ovaj album nazvan je “Čajkovski – violinski koncert, rokoko varijacije”, a delovi albuma mogu se čuti ovde.

Da podsetmo, prethodni Radulovćev album bio je posvećen Bahu i izašao je septembra prošle godine. Tada je ovaj čudesni violinsta objasnio da je želeo da pokaže da reakcije publike na muziku mogu biti različite i lične i da Bah ne poznaje granice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com