Društvo

Nišlija i na Malti pliva svake godine na Bogojavljanje

Vladimir Stojanović iz sela Krušce, pobednik je plivanja za Časni krst 2012. godine, kada se poslednji put plivalo u Nišavi, kod amfiteatra na keju. Danas živi i radi na Malti i na dan Bogojavljanja ne propušta da pliva na otvorenom.

Kaže ćesto dolazi kući u Niš, ali se uvek vraća oko Božića pa nema priliku ponovo da pliva za časni krst. Zato svake godine pliva na Malti ili sa nekim ili sam.

“Ima verovatno ovde ljudi koji isto kao i ja sami plivaju, pa je samo pitanje vremena kada će se organizovati plivanje za časni krst, jer je sve vise Srba ovde”, kaže Vladimir za Niške Vesti.

Mada mu je tamo toplije nego ovde, a i uslovi u moru bolji za plivanje nego u reci, on ipak kaže da mu je i danas, dan kada je pobedio jedan od najlepših u životu.

“Ne samo što samo pobedio nego što sam prisustvovao jednom takvom događaju. Tu ću tradiciju nastaviti dok sam živ ma gde bio”, rekao je Vladimir.

Dodaje da je na Bogojavljanje na Malti bilo lepo vreme pa je ostao čak desetak minuta u vodi. Priseća se kako je bilo plivati u hladnoj Nišavi.

“Bilo je hladno, naravno, ali ništa strašno. Svakako je dobar osećaj, pogotovo kada plivaš za krst”, ističe naš sugrađanin.

Ukoliko bude bio u Nišu, kaže obavezno bi se prijavio da pliva ponovo za časni krst.

“To mi je velika želja. Samo da se pogodi da ostajem malo duže u Srbiju. Iskreno se nadam da će to biti sledeće godine”, najavljuje Vladimir.

Tradiciju plivanja za Časni krst planira da prenese i na svoju decu.

Vladimir već pet godina i živi i radi na Malti kao menadžer u noćnom klubu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com