Virus KoronaZdravlje

Niškim studentima na raspolaganju 1.400 doza vakcine “Astra-Zeneka”

Epidemiolozi u Nišu situaciju opisuju kao ozbiljnu, teško i kritičnu iako je vakcinisano već 100.000 Nišlija, a drugu dozu primilo je 66.000 građana.

Među vakcinisanima je najmanje mladih ljudi, zbog čega je organizovana imunizacija studenata na dva punkta u Nišu.

Dr Radomir Pešić, direktor Studentske poliklinike navodi za RTS da je jedan punkt na Medicinskom fakultetu a drugi u Zavodu za zadravstvenu zaštitu studenata.

Za sada je na raspolaganju 1.400 doza vakcine “Astra-Zeneka”, a dr Radomir Pešić naglašava da je cilj motivisati studente da se vakcinišu.

Kaže da je broj slučajeva zaraženih koronavirusom u Nišu bio sporadičan, te dodaje da dnevno bude pet-šest studenata koji dolaze na pregled sa kliničkom formom koja može da se zavede pod kovid.

“Svi šire zarazu, ali su studenti na tapetu jer se najviše kreću i socijalizuju. Iskreno se nadam da će biti odgovorni”, dodaje dr Radomir Pešić.

U niškom Domu zdravlja Nišu najavljuju početak vakcinacije zatvorenika u KPZ, a biće organizovana i vakcinacija u velikim kolektivima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com