Društvo

Niška vazdušna luka i u periodu tranzicije obara rekorde

Aerodrom “Konstantin Veliki” i pored tranzicije u kojoj se nalazi, nastavlja da obara i postavlja nove rekorde u svom radu od samog osnivanja 1986.godine. Protekle nedelje, tačnije u petak, realizovano je čak 44 avio-operacija.

Niški aerodrom je tog dana opslužio pet aviona u redovnom saobraćaju, na linijama za Malme, Dortmund, Cirih, Bratislava i Berlin (pomeren za taj dan iz tehničkih razloga), zatim čarter let na Aviolet-a sa fudbalerima Radničkog iz Malte, dva kargo aviona, i više od 25 malih sportskih i biznis aviona iz raznih delova Evrope.

Ovakav intezitet saobraćaja se ne pamti u poslednjih 10-tak godina, kada je niški aerodrom, bio alternacija avio-kompanijama koje zbog magle nisu mogle da sleću na beogradski aerodromu. Svemu doprinosi i dobra pozicija aerodroma, izvanredna usluga i niske cene avio prevoza niskotarifnih kompanija koje iz Niša lete ka sve više evropskih destinacija. Dve najveće niskotarifne avio-kompanije Wizz Air i Ryanair najavile su niže cene avio prevoza sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu ya naredni period.

Mađarska kompanija Wizz Air samo danas nudi za određene letove i destinacije popust od 20% za period putovanja do 30. septembra.

Što se irskog avio prevoznika, kompanije Ryanair, tiče, za putovanja u periodu od 1. avgusta 2018. do 31. januara 2019. godine, cene avio-karata biće jeftinije 25%. Akcija je ograničena na milion sedišta.

Sa aerodroma Konstantin Veliki letove do 11 evropskih destinacija, pored Wizz Air-a i Ryanair-a obavlja i švajcarska nacionalna avio kompanija SWISS. Mađarski Wizz Air od 15. novembra će uvesti i svoju 5 destinaciju iz Niša do Beča, a letovi su planirani utorkom, četvrtkom i subotom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com