Društvo

Niška dizajnerka nakita dobitnica međunarodne nagrade u Italiji

Nišlijka Jelena Dinić, dizajnerka nakita osvojila je bronzanu nagradu za dizajn nakita na ovogodišnjem prestižnom međunarodnom takmičenju A’ Design Award and Competition održanom u Italiji.

Njena kolekcija nakita „The Link“ privukla je veliku pažnju međunarodnog stručnog žirija koji joj je dodelio ovu prestižnu nagradu, a među dobitnicima nagrada iz celog sveta u preko 100 kategorija, Jelena je jedina nagrađena dizajnerka nakita iz Srbije.

Foto: Aleksandra Veličković

„The Link“ je unikatni dizajn prstena upotpunjen pratećim minđusama i priveskom. Kreiranjem ovog modela nakita Jelena je iskoristila pojam “karika” i njegovo osnovno značenje povezivanja, kao deo nečeg većeg – lanca, sa simbolikom Zemljinog satelita Meseca koji, prema nekim tumačenjima, takođe povezuje. U samom dizajnu se jasno vizuelno prikazuju oba motiva, integrisana u jednostavnu formu.

„Prsten je komad nakita koji nosi svaka žena na planeti. Ovaj konkretni model je materijalizacija nečega čemu se svi divimo, a to je Mesec, i nečega čemu svi prirodno težimo, a to je povezanost sa ljudima koje volimo. Njegova posebnost leži u tome da nešto tako daleko i nedostižno možemo nositi svakoga dana, uobličeno u sveden i elegantan dizajn komada nakita“, kaže Jelena.

Dizajnom nakita više od 10 godina, dok je u zlatarskoj industriji prisutna preko 20. Njeni radovi su četiri godine zaredom osvajali prvu nagradu na domaćem Sajmu nakita koji se tradicionalno održava u Novom Sadu. Domaća priznanja su je i motivisala da uzme učešće i na međunarodnom takmičenju dizajnera nakita, gde nagrada takođe nije izostala.

A’ Design Award and Competition je međunarodno, žirirano takmičenje za dizajn u raznim oblastima koje se održava od 2010. godine i svrstano je u pet najcenjenijih takmičenja u svetu. Ova nagrada je međunarodni pokazatelj kvaliteta i savršenstva u dizajnu, priznata je širom sveta i privlači pažnju kompanija, profesionalaca i različitih interesnih grupa.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com