Društvo

NIŠ OSVANUO POD SNEGOM: Zimska služba spremno dočekala Baba Martu

Baba Marta se probudila pa je Niš jutros osvanuo pod snegom, ali snežni pokrivač koji se tu i tamo zadržao nije usporio ritam grada, a većih problema nije bilo ni na seoskom području. Prema rečima gradskog većnika Miroslava Đokića koji je i komandant Štaba zimske službe, sve je bilo spremno i za martovski sneg.

 

 

Miroslav Đokić, gradski većnik

„Već sa prvim pahuljama ekipe Zimske službe su bile na terenu i područjima gde smo očekivali moguće probleme kojih, ipak, nije bilo. Od sinoć je sneg na gradskom području čistilo šest ekipa a 1500 kilograma soli je posipano na ulice dok je 1000 kilograma soli odvojeno za manja vozila koja su čistila trgove, parkove i pristupne staze. U gradu nije bilo većih problema. Jedino je Konvanlučka ulica u jednoj polovini bila pod snegom ali je već u prvim jutarnjim satima sneg ošišćen. Nije bilo skraćena linija u gradskom prevozu“, kaže Miroslav Đokić.

Na seoskom području su bile prisutne tri ekipe.

„Jutros su između šest i osam sati bile skraćene linije Niš – Cerje i Niš- Sićevo. Ubrzo posle toga pojačan je broj ekipa na seoskom području i određenim visinskim zonama na pet ekipa. Od osam pa nadalje nemamo ni jednu prijavu za skraćenje linija“, dodao je Đokić naglašavajući da Zimska služba ima dovoljno i ekipa i soli i da je spremna i za veće i obimnije padavine koje se u ovom trenutku ne očekuju.

Iz Štaba zimske službe građanima je upućena poruka da vožnju prilagode uslovima na putu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com