Kultura

Niš domaćin najvećeg dečijeg festivala

U junu Niš će biti domaćin ovogodišnjeg najvećeg dečijeg muzičkog festivala ,,Srbija u ritmu Evrope“ .

Niški srednjoškolsci, koji su prošle godine pobedili na ovom najvećem festivalu predstavljajući Tursku dovešće u grad na Nišavi takmičare iz 22 grada Srbije. Predstavnici gradova Srbije predstavljaće 22 evropske zemlje i pevaće pesme na jeziku zemlje koju predstavljaju.

Grad Niš će kao domaćin prestavljati Srbiju i pevaće na srpskom jeziku.

U Gradskoj kući potpisan je ugovor između organizatora takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića o organizaciji festivala.

Gradonačelnik Niša zahvalio se na izuzetnom prijemu koji su niški takmičari imali kod turskog ambasadora prošle godine.

“ Procedure su predvidele da onaj grad koji pobedi na takmičenju sledeće godine bude domaćin . Tako smo i mo ove godine domaćini ovog značajnog muzičkog festivala koji za posledicu ima i promociju našeg grada , mladih i evropskih vrednosti, druženja, zabave..” rekao je Darko Bulatović. On je dodao da će Niš biti dobar domaćin i da sve što je potrebno grad će uraditi, napraviti dobru pripremu.

“Deca grada domaćina pevaju za Srbiju i pevaju na srpskom jeziku. Pesma je odabrana i smatramo da ćemo doživeti pravi spektakl kada se ta pesma bude pojavila. Ukoliko grad Niš ponovo pobedi opet dobijaju 50 posto ukupno neto SMS –a u budžet grada, kao grad pobednik i dobijaju besplatno binu svetlo, rasvetu, ozvučenje i besplatni prenos na Prvoj rpskoj televiziji”, rekao je u Gradskoj kući Igor Karadarević, direktor “Srbije u ritmu Evrope”.

On je dodao da ozbiljnost ovom takmičanju daju i ambasadori 22 zemlje Evropske unije, koji već 10 godina podržavaju “Srbiju u ritmu Evrope”.

Žiri kao i do sada biće sastavljen od predstavnika gradova takmičara u živom televizijskom programu. Ovi glasovi polovina su ukupnih bodova a drugu polovinu čine glasovi SMS_a.

“Nama je veliko zadovoljstvo što smo ove godine domaćini ove značajne manifestacije “ Srbja u ritmu Evrpe, koje je najveće dečije muzičko takmičenje u našoj zemlji. Ja sam sigurna da ćemo biti najbolji mogući domaćini“, rekla je većnica za kulturu Jelena Mitrovski.

Velika audicija za sve zainteresovane učesnike biće 13. februara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com