Sport

NEMANJA TADIĆ NA EVROPSKO PRVENSTVO U PARAATLETICI KREĆE U ČETVRTAK : Sa novom protezom put do medalje biće lakši

Nemanja Tadić, najbolji srpski plivač sa invaliditetom, postao je državni prvak u skoku uvis, preskočivši visinu od 1,5 metara, i tako izborio normu za Evropsko prvenstvo u atletici za paraolimpijce koje se održava od 21. do 27. aprila u Berlinu. Nemanja put Berlina kreća u četvrtak, 16.avgusta, a za jednu od medalja na evropskom takmičenju boriće sa novom protezom koju je dobio pre desetak dana.

„Sada je sve mnogo lakše jer se radi o protezi koja je namenjana upravo sportistima i koja nam omogućava što bolje pokrete. Treniram već desetak dana sa novom protezom i odlično napredujem. Doduše bilo mi je potrebno malo vremena da se priviknem na nju, ali je sada sve u najboljem redu i zadovoljan sam“.

Nemanja se za Evrepsko prvenstvo u paraatletici priprema sa trenerom Nikolom Ranđelovićem koji je, takođe, zadovoljan napretkom koji je Nemanja postigao.

„Skakači uvis počinju takmičenje 23.avgusta, a ja očekujem da skačem oko sedam sati. Za sada ne želim da dajem nikakve prognoze. Svaki uspeh koji napravim biće dobar budući da sada prvi put nastupam u atletici jer sam do sada uglavnom pobeđivao u plivanju. Budem li osvojio i neku medalju biće to veliki uspeh za mene i mog trenera, grad koji je stao iza mene, klub za koji treniram, ali i Srbiju pod čijom se zastavom takmičim“, kaže Nemanja.

Za razliku od Nemanje, njegov trener Nikola Ranđelović smatra da će talentovani mladi plivač, a sada i atletičar, na Evropskom prvenstvu u paraatletici imati dobar plasman, a ne krije ni to da očekuje i medalju.

“Nemanja je vrhunski sportista, izuzetno talentovan za atletiku i veliki potencijal. Ispunio je normu za Evrepsko prvenstvo i nadamo se medalji na tom takmičenju”, kaže trener Nikola Rađelović.

Nemanja će već u sredu da se prikljući paraolimpijskom timu Srbije u atletici u Beogradu, a u četvrtak leti za Berlin.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com