Sport

Igrač KKK Nais Nemanja Tadić postao reprezentativac Srbije

Nemanja Tadić na završnim pripremama reprezentacije pred Evropsko prvenstvo

Posle Aleksandra Dinića, Bratislava Кostića i Slavena Nonkovića, još jedan igrač ККК Nais, Nemanja Tadić, postao je reprezentativac Srbije. Nemanja Tadić je bio na prvim pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo B divizije u košarci u kolicima koje su se održale početkom juna u SC Кošutnjak u Beogradu. Sada se ponovo našao na spisku selektora Slobodana Banjca, ali ovog puta za završne pripreme.

Na završne pripreme reprezentacije, Nemanja Tadić dolazi potpuno spreman, iz punog treninga i zavidne takmičarske forme, jer dobro odigrao sve tri utakmice za ККК Nais na nedavno završenom međunarodnom turniru Sofija kup (na kome je ККК Nais ostvario i prvu pobedu protiv nekog kluba iz inostranstva).

Ukoliko nastupi na Evropskom prvenstvu, to će biti Tadićev četvrti šampionat „starog kontinenta“ u trećem sportu, posle paraplivanja (2014. godine) i paraatletike (2018. i 2021. godine). Nije usamljen slučaj u praksi da sportisti sa invaliditetom upražnjavaju dva ili više sporta (i da su jako uspešni). To potvrđuju imena Valtera Falera iz Austrije (para atletika, para stoni tenis, košarka u kolicima), prof. dr Кestutisa Skučasa iz Litvanije (para plivanje, para atletika, košarka u kolicima), Miroslava Šperka iz Češke (para atletika, košarka u kolicima), Draženka Mitrovića iz Srbije (para atltika, košarka u kolicima), Radmila Baranina iz Crne Gore (para atltika, košarka u kolicima), Dina Sinovčića iz Hrvatske (para plivanje, košarka u kolicima)…

Inače, Evropsko prvenstvo B divizije će se održati u Atini od 11.07. do 18.07.2021. godine. Srbija će u grupi B igrati sa Austrijom, Hrvatskom i Litvanijom, dok su u grupi A reprezentacije Rusije, Bosne i Hercegovine, Letonije i Grčke. Dve prvoplasirane reprezentacije na prvenstvu sledeće godine će se takmičiti u A diviziji, dok dve poslednjeplasirane ispadaju u C diviziju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com