Društvo

Nemački HELP pomaže KPZ Niš

Nemačka organizacija Help završila je isporuku opreme za metalski pogon i opreme za štampariju Kazneno-popravnom zavodu Niš. Ukupna vrednost isporučene opreme ovoj ustanovi za izvršenje krivičnih sankcija iznosi 100 hiljada evra.

Donirana oprema omogućiće zaokruživanje procesa proizvodnje u pogonima Kazneno-popravnog zavoda Niš i radno angažovanje većeg broja osuđenih lica u procesu penalnog tretmana.

Organizacija i implementacija stručnih obuka za osuđena lica je važna dok su na odsluženju kazne, jer im to daje alat u ruke i omogućava da sutradan nađu sebi posao i obezbede prihode za svoju porodicu“-kaže Maša Bubanj, Help senior program menadžer za ekonomski razvoj.

Od 2014. godine , organizacija Help je u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, Ministarstva pravde Republike Srbije i ustanovama u Nišu, Valjevu, Kruševcu i Sremskoj Mitrovici do sada donirala opremu u vrednosti 280 hiljada evra, od čega je Ministarstvo sufinansiralo polovinu iznosa.

Stručnim osposobljavanjem i radnim angažovanjem, osuđeno lice stiče neophodno iskustvo, dobija verifikovani sertifikat, ima bolji tretman u periodu izvršavanja kazne i dugoročno preventira povratak kriminalnim aktivnostima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com