Društvo

Napravite klatno kod kuće

Neka svaki dan bude dan dece!

EU info kutak u Nišu na Međunarodni dan dece, koji se obeležava 1. juna, pokrenuo je izazov namenjen najmlađima.

Nina Spasić iz „Dedine garaže“ u video snimku pokazuje kako se može napraviti klatno od materijala koji imamo kod kuće, a mi pozivamo decu da naprave svoje klatno i pošalju nam rad na e-mail adresu officenis@euinfo.rs. Igramo se sve do 7. juna, a zatim 8. juna proglašavamo pobednike, saopštio je EU info kutak.

Konkurs je otvoren za decu do 14 godina, a radovi se mogu poslati u vidu fotografije ili video snimka. Autori tri najzanimljivija klatna biće nagrađeni.

*Međunarodni dan dece ustanovljen je na Ženevskoj svetskoj konferenciji o dobrobiti dece 1925. godine, a zvanično usvojen u međunarodnoj zajednici 1950. godine. Ovaj dan se proslavlja kako bi se ukazalo na dečija prava i najznačajnija pitanja iz oblasti obrazovanja, bezbednosti, ljudskih prava, zdravstvene zaštite i zadovoljavanja njihovih potreba. Ovim povodom organizuju se različiti događaji posvećeni deci

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com