Društvo

Na rešavanju problema pasa lutalica radiće radna grupa koja će biti formirana

Dugogodišnji problem napuštenih pasa uskoro bi mogao da bude rešen. Na tom problemu radiće radna grupa, koja će biti formirana, a činiće je predstavnici društava za zaštitu životinja, Grada Niša i nadležnih republičkih institucija.

 

“Radna grupa bi analizirala stanje na terenu i utvrdila činjenice. Potrebno je sačiniti bazu podataka o mikročipovanim životinjama na ulicama, kao i ko su vlasnici pasa. Veterinari treba da obevaštavaju vlasnike pasa o obaveznoj sterilizaciji i mikročipovanju ljubimaca, a JКP „Mediana“ će nastaviti sa pružanjem usluga u prihvatilištu”, zaključeno je u razgovoru predstavnika Grada i predstavnika udruženja ljubitelja životinja.

Na rešavanju problema pasa lutalica i napuštenih pasa Grad Niš i društva za zaštitu životinja radiće kroz međusobno parnerstvo i uzajamno poverenje.

“Zajednička rešenja su naša zajednička odgovornost, Grada Niša i društava za zaštitu životinja pred građanima Niša”, rečeno je na sastanku koji je održan kada se obeležava Međunarodni dan zaštite životinja.

Društva za zaštitu životinja su tokom 2020. godine zbrinula sa ulice 192 psa, a ove godine do sada 151 od kojih više od 70 odsto su bili čipovani psi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Глупост и млаћење празне сламе!
    План рада је ПРЕСМЕШАН и нешто што је до сада рутински требало да се ради. Опет прављење дилова да се неко уграђује- на штету животиња! Стварно бесрамно и неспособно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com