Društvo

Na području Nišavskog okruga 29 osoba evakuisano zbog klizišta i poplava

Na području Nišavskog okruga do sada je evakuisano 29 osoba, 17 zbog klizišta, a 12 zbog poplava, izjavila je komandant Štaba za vanredne situacije Nišavskog okruga Dragana Sotirovski.

Prema njenim rečima, sve evakuisane osobe su žitelji sela Malošišta, Pukovca i Doljevca.

“U Malošištu su četiri kuće iseljene zbog klizišta, ali zemlja i dalje ne miruje, pucaju nove kuće”, kazala je Sotirovski i dodala da je poplavljeno nekoliko kuća u podnožju brda koje klizi.

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog upravnog okruga; Foto: Jelena Ćosin

Ona je kazala da se u hodniku jedne od tih kuća u Malošištu pojavio izvor zbog čega je vlasnik morao da razbije pločice i napravi kanal kako bi vodu izvlačio izvan kuće.

Sotirovski je kazala da je jedan broj iseljenih meštana doljevačkih sela smešten kod rodjaka, a jedan broj u Crvenom krstu u Doljevcu.

“Štab za vanredne situacije u Doljevcu juče je nekoliko puta zasedao i sada očekujemo izveštaj njihove komisije o procenjenoj šteti na objektima”, rekla je Sotirovski.

Prema njenim rečima, u Novom Selu kraj Niša i dalje je ugroženo 30 do 50 domaćinstava zbog toga što su se podzemne vode pomešale sa fekalnim vodama.

“Na tom terenu moći će da se radi tek kada se voda povuče. Problem je što nema kanalizacije, ni kolektora, a pored toga su meštani zatrpali smećem kanale za odvodjenje atmosferskih voda”, izjavila je Sotirovski.

Ona je rekla da je jednom broju domaćinstava u Novom Selu isključena struja jer je voda narasla do sandučića sa brojilima koji se nalaze na spoljnim delovima kuća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com