Društvo

Na lokaciji kod Nišave nema više pacova ni pasa

Prostor oko nelagalnog objekta uz reku u širem centru Niša, gde je bez struje i vode sa 10 pasa živeo 74 godišnji Nišlija a na istom prostoru je bilo mnogobrojnih glodara, pacova, je delimično uređen i očišćen, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Nadležne sužbe su reagovale istog trenutka pošto je jedan sugrađanin obavestio gradonačelnicu o ovom problemu.

Smeće sa ovog prostora je uklonjeno i obavljena je deratizacija zbog mnogobrojnih glodara koji su pronađeni na toj lokaciji. Smeće koje nije još tu biće uklonjeno nakon što se vreme prolepša jer su sada izuzetn niske temperature.

Psi koje je 74 Nišlija čuvao na ovoj lokaciji su zbrinuti, a njemu je obezbeđen smeštaj u Prihvatilištu, ali je on, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, to odbio.

“Nišlija koji je godinama živeo na tom prostoru najpre je prihvatio da živi u Prihvatilištu dok se ne završi procedura oko njegovog trajnog zbrivanja u Staračkom domu, ali se u međuvremenu predomislio i zajedno sa ljudima iz nevladinih organizacija koji brinu o psima pronašao drugu lokaciju, dobio je nove pse mi sada ne znamo gde se nalazi, ali nećemo ga ni tražiti. Želeli smo da mu omogućimo da dostojanstveno doživi starost, ali je on odlučio drugačije”, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Sa lokacije na kojoj je živeo stariji Nišlija sa psima odvezeno je nekoliko kamiona otpada, ali nadležni kažu da tu nije kraj i da će još oko sedam do osam kamiona sa ove lokacije sa otpadom krenuti put deponije.

NEVEROVATNO – Pacovi kao kućni ljubimci u širem centru Niša (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com