Virus KoronaZdravlje

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu 6 pacijenata, u Srbiji zaražene još dve osobe

Na Кlinici za infektivne bolesti КC Niš, trenutno se leči šestoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19, piše u saopštenju niškog Kliničkog centra.

Četvoro pacijenata, hospitalizovano je 10.03. uveče i 11.03. u ranim jutarnjim satima, a peti pacijent, kog koga je potvrđeno prisustvo virusa, na Кliniku je smešten 13.03.2020. godine. Šesti pacijent, primljen je 14.03.2020. u večernjim satima.

“Pacijent koji je primljen na Кliniku za infektivne bolesti 10.03., i dalje ima umerene simptome uzrokovane virusom, ali je u potpuno stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom još ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24- časovnim monitoringom infektologa niškog Кliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju”, piše u saopšenju.

Prema najnovijem izveštaju na sajtu covid19.rs u Republici Srbiji je do 18 časova 15. marta 2020. godine registrovano ukupno 48 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja, do 18 časova, testirani su uzorci 15 osoba od kojih je 2 uzorka bilo pozitivno. Pozitivni pacijenti nemaju težu kliničku sliku bolesti i nalaze se u kućnim uslovima.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 283 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Vlada Republike Srbije danas je donela nove mere da se ne menja cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Što se tiče zabrane okupljanja u zatvorenom broj ljudi od 100 smanjen je na 50.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com