Društvo

NOVA monografija: Niš u reči i slici

Turistička organizacija Niš izdala je, na srpskom i engleskom jeziku, monografiju pod nazivom “Niš u reči i slici”.

Monografija ima 130 strana kvaltetnog teksta bogato islustrovanog odličnim fotografijama, upotpunjuje sliku grada na Nišavi i njegovu turističku ponudu.

Od praistorije do danas, u ovaj grad utkane su priče mnogih naroda, priče o usponima i padovima njihovih vladara; priče o veri, ljubavi i herojima. Grad Niš pruža jedinstven doživljaj u kome svako može naći deo sebe, bilo u čudesnoj, netaknutoj prirodi okoline, veličanstvenim tragovima istorije ili toploj dobrodošlici južnjačke duše…

Monografija je ilustrovana reprezentativnim fotografijama koje prate priče o najvažnijim ličnostima i događajima iz burne prošlosti grada, priče o istorijskim spomenicima, niškim kafanama i gurmanlucima, prirodnim lepotama okoline.

Čitaoci će imati priliku da pročitaju legendu o Vilinom gradu, biografiju jednog od najvećih državnika Rimskog carstva, kao i priču o njegovom rodnom gradu i luksuznom predgrađu Medijani, da saznaju zašto su Osmanlije nazvali Nišku tvrđavu „nakostrešeni zmaj“ , ali i kako je najpoznatija niška kafana „Galija“ dobila svoje ime i koje sve lepote biljnog i životinjskog sveta čuva okolina grada.

Foto: TON

Izdavač monografije je Turistička organizacija Niš i upravo u svim info centrima, ona može i da se nabavi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com