Društvo

MLADA NIŠLIJKA POBEDNICA KONKURSA PINK RIBBON SERBIA: Marijin poziv na prvi korak

Marija Tatić, učenica  treće godine Umetničke škole u Nišu na smeru grafički dizajn dvostruka je pobednica na konkursu povodom Meseca borbe protiv raka. Marija na nokinkursu pobedila prvo u konkurenciji plakata, a potom u konkurenciji  slogana. Pobeda je za ovu mladu nišku umetnicu utoliko značajnija jer je dobijena u konkurenciji preko 400 učesnika konkursa.

 

“Iskreno sam se obradovala posebno što se radi o duploj pobedi. I plakatom ali i sloganom koji je samo malo prošireniji u odnosu na tekst koji se nalazi na plakatu i glasi “Napravi pr(a)vi korak, uradi pregled!” htela sam da poručim svima da je taj prvi korak, odnosno odlazak na pregled najvažniji kada je u pitanju prevencija i borba protiv raka”, kaže Marija Tatić. “Kada to učinimo sigurni smo da se borimo protiv ove opake bolesti I zato je po meni to prvi i pravi korak”.

Marija je treći razred srednje škole i kaže da mladi ne vode previše računa o svom zdravlju. Olako prihvataju preglede, ne odlaze često kod lekara, posebno ako to nije preko potrebno.

“Takav stav mora da se promeni, a ovo je, možda jedan od načina da utičimo na mlade, preko njima prihvatljivih formi kao što je plakat”, dodaje Marija.

Na istom konkursu je učestvovala i Marijina drugarica iz škole Vera Nikolić koja je osvojila treće mesto, dok se među izloženim radovima nalaze i radovi još dve učenice ove škole Sandre Milanović i Jane Stojanović.

Konkurs je organizovan preko zvanične Fejsbuk stranice Pink Ribbon Serbia, a najbolje je birao međunarodni žiri sastavljen od predstavnika iz Japana i Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com