Društvo

Održan „Medijanin dan gitare“

Uz podršku Gradske opštine Medijana, a u organizaciji Udruženja građana „Iskra radosti“ u koncertnoj sali Muzičke škole u Nišu, održana je manifestacija „Medijanin dan gitare“.

Ova manifestacija, takmičarskog karaktera, realizovana u saradnji sa profesorima Muzičke škole u Nišu, okupila je preko 50 učesnika iz celog regiona (Knjaževca, Aleksinca, Prokuplja, Gnjilana, Niša).

 

Takmičenje u sviranju gitare bilo je podeljeno u 6 kategorija, po starosti takmičara, od 1. razreda niže muzičke škole, do 3. razreda muzičke akademije.

Gradska opština Medijana, oduvek je podržavala razvoj mladih talenata u različitim oblastima, pa i u muzici.
Ovakvi muzički događaji, prilika su da se ukaže na značaj ove oblasti, koja se posebno u ranom uzrastu, smatra najvižnijom u razvoju deteta. Sviranje instrumenta razvija inteligenciju, stvarajući temelj na kojem se grade kasnije veštine.

Muzika razvija sposobnost koncentracije, koordinaciju, kao i razvoj kreativnosti i individualnosti svakog deteta. Sviranjem se razvijaju komunikacija, entuzijazam, lični stil i sampouzdanje.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button